Ingrediënten
- 2 uien
- 1,5 kg rundstoofvlees (in blokjes)
- 3 el bloem
- 50 cl donker bier
- +/- 500 ml water of vleesbouillon
- 2 klontjes suiker
- 2 el witte azijn
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 sneetjes peperkoek
- 2 el mosterd
- boter om te bakken
- peper en zout
- 1
Hak de ui in stukjes en doe ze samen met een klontje boter in een gietijzeren stoofpot. Laat op een zacht vuur een kwartiertje mooi bruin stoven.
- 2
Laat ondertussen een braadpan heet worden. Smelt een klontje boter. Bak het vlees in de pan. Draai om met een spatel. Vermijd om in het vlees te prikken. Laat het aan alle kanten een mooie bruine kleur krijgen.
- 3
Schep het vlees bij de gebruinde ui zonder dat er bakboter meekomt. Bestrooi het vlees met de bloem. Roer met een spatel en laat een minuut doorbakken op een zacht vuurtje.
- 4
Giet het bier bij het vlees. Leng aan met water of vleesbouillon tot het vlees net onder staat. Roer grondig in de pot met een houten lepel, vooral over de bodem. Breng aan de kook. Voeg peper, zout, suiker, azijn, tijm en laurier toe.
- 5
Bestrijk de sneetjes peperkoek met mosterd en leg ze boven op het vlees. Zet het deksel op de pot en laat 2,5 tot 3 uur heel zachtjes sudderen. Roer regelmatig in de stoverij om de peperkoek in de saus op te lossen en om aanbranden te vermijden.
- 6
Verwijder de takjes laurier en tijm voor het serveren.