Ingrediënten
- 500 g varkenshaasje
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- 4 pastinaken
- 1 grote aardappel
- 1 ui
- 2 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden
- 500 ml kippenbouillon
- 2 takjes tijm
- 2 el agavesiroop
- 3 zoete aardappelen
- fleur de sel
- 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 2
Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- 3
Verhit de boter in een pan en bak het gebraad goed aan. Plaats het in een ovenschaal, voeg olijfolie toe en bak het vlees gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten in aluminiumfolie.
- 4
Schil de pastinaken en de aardappel en snijd ze in blokjes. Schil, snipper en fruit de ui. Voeg de pastinaak, de stukjes peperkoek en de aardappel toe en laat even bruinen.
- 5
Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en kook op een matig vuur tot de pastinaak en de aardappel gaar zijn. Voeg de agavesiroop toe en mix tot een crème.
- 6
Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne sneetjes en frituur ze op 180 °C. Bestrooi ze onmiddellijk met fleur de sel.
- 7
Snijd het vlees in plakjes en serveer met de pastinaakcrème en de chips van zoete aardappel.