Tiramisu met rode vruchten - Vondelmolen

Tiramisu met rode vruchten

Ingrediënten

Voor de coulis:

  • 200g diepgevroren rode vruchten
  • 150ml water
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • crème de cassis (optioneel, hoeveelheid naar eigen smaak)
  • crème de framboises (optioneel, hoeveelheid naar eigen smaak)
  • crème de fraises (optioneel, hoeveelheid naar eigen smaak)

Voor de tiramisu

  • 500g peperkoek
  • +/-300g verse rode vruchten
  • extra verse rode vruchten voor decoratie
  • 1 à 2 eetlepels rode vruchtenconfituur
  • 4 eieren
  • 500 g mascarpone
  • 100 g bloemsuiker
  • 1

    Rode vruchten coulis

    Doe de diepgevroren rode vruchten in een pan, samen met 150 ml water en 3 eetlepels kristalsuiker. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. doorkoken op een zacht vuur. Giet hierna het geheel door een fijne zeef en duw het sap zoveel mogelijk uit de pulp. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de likeuren naar eigen smaak  toe.

  • 2

    Tiramisu

    Scheidt het eigeel van het eiwit en klop het eiwit op tot een stevige massa.
    Meng de eigelen met de bloemsuiker en de mascarpone. Voeg hieraan ook 1 à 2 eetlepels rode vruchtenconfituur toe (naar eigen smaak).
    Meng nu voorzichtig het eiwit door het mascarponemengsel.

  • 3

    Drenk de sneetjes peperkoek in de coulis en bedek de bodem van de schaal met de peperkoek. Schik hierop een laag rood fruit (in fijne stukjes versneden, zodat de laag niet te dik wordt), gevolgd door de helft van het mascarponemengsel. Hierbovenop begin je dan opnieuw met de gedrenkte peperkoek. Zorg dat het rode fruit  bedekt is.

  • 4
    Laat een nachtje opstijven in de koelkast.
    Voor het opdienen werk je de tiramisu af met verse rode vruchten