Ingrediënten
- 500 g frambozen
- 5 cl Rode Chimay (trappistenbier)
- 4 plakjes peperkoek
voor de mousse:
- 400 g mascarpone
- 20 g bloemsuiker
- 1 dl room 35%
- enkele verse muntblaadjes
voor de frambozencoulis:
- 8 frambozen
- 1 dl Rode Chimay (trappistenbier)
- 10 g griessuiker
- 1
Snijd de frambozen in blokjes. Verdeel ze in de glaasjes en doe er het trappistenbier bij. Laat even marineren.
- 2
Maak de mousse door de mascarpone, de bloemsuiker en de room op te kloppen met een garde. Meng er daarna voorzichtig de fijngehakte munt door.
- 3
Mix de frambozen met het bier en de griessuiker voor de coulis.
- 4
Snijd de peperkoek in gelijke blokjes.
- 5
Werk de glaasjes af in laagjes: de mousse komt op de frambozen, daarop de peperkoekblokjes en vervolgens de coulis.