Tiramisu met frambozen - Vondelmolen

Tiramisu met frambozen

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 500 g frambozen
  • 5 cl Rode Chimay (trappistenbier)
  • 4 plakjes peperkoek

 

voor de mousse:

  • 400 g mascarpone
  • 20 g bloemsuiker
  • 1 dl room 35%
  • enkele verse muntblaadjes

 

voor de frambozencoulis:

  • 8 frambozen
  • 1 dl Rode Chimay (trappistenbier)
  • 10 g griessuiker
  • 1

    Snijd de frambozen in blokjes. Verdeel ze in de glaasjes en doe er het trappistenbier bij. Laat even marineren.

  • 2

    Maak de mousse door de mascarpone, de bloemsuiker en de room op te kloppen met een garde. Meng er daarna voorzichtig de fijngehakte munt door.

  • 3

    Mix de frambozen met het bier en de griessuiker voor de coulis.

  • 4

    Snijd de peperkoek in gelijke blokjes.

  • 5

    Werk de glaasjes af in laagjes: de mousse komt op de frambozen, daarop de peperkoekblokjes en vervolgens de coulis.