Ingrediënten
- 1,5 kg pompoen
- 1 preistengel
- 1 grote ui
- 1 grote aardappel
- 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
- 150 cl kokosmelk (of room)
- 2 ½ l water
- 2 sinaasappels
- 1 groentebouillonblokje
- 4 sneetjes peperkoek van Vondelmolen
- peper en zout
- 1
Snij de pompoen, ajuin, prei en aardappel in blokjes.
- 2
Zet een pot op een hoog vuur en smelt de kokosolie.
- 3
Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten.
- 4
Voeg water toe tot de groenten onderstaan.
- 5
Voeg het bouillonblokje toe en het sap van 2 sinaasappels en laat dit ongeveer een 30-tal min pruttelen op een zacht vuur.
- 6
Kruid met peper en zout en mix goed door, giet de kokosmelk erbij.
- 7
Toast de sneetjes peperkoek en snij daarna in blokjes.
- 8Verdeel de soep over de borden en werk af met de croutons van geroosterde peperkoek.TipVoor wat extra pit kan je 1 fijn gesneden rood pepertje toevoegen.