Pompoensoep met peperkoekcroutons - Vondelmolen

Pompoensoep met peperkoekcroutons

  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kg pompoen
  • 1 preistengel
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
  • 150 cl kokosmelk (of room)
  • 2 ½ l water
  • 2 sinaasappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 sneetjes peperkoek van Vondelmolen
  • peper en zout
  • 1

    Snij de pompoen, ajuin, prei en aardappel in blokjes.

  • 2

    Zet een pot op een hoog vuur en smelt de kokosolie.

  • 3

    Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten.

  • 4

    Voeg water toe tot de groenten onderstaan.

  • 5

    Voeg het bouillonblokje toe en het sap van 2 sinaasappels en laat dit ongeveer een 30-tal min pruttelen op een zacht vuur.

  • 6

    Kruid met peper en zout en mix goed door, giet de kokosmelk erbij.

  • 7

    Toast de sneetjes peperkoek en snij daarna in blokjes.

  • 8
    Verdeel de soep over de borden en werk af met de croutons van geroosterde peperkoek.
    Tip
    Voor wat extra pit kan je 1 fijn gesneden rood pepertje toevoegen.