Peperkkoektoast met gekonfijt witloof - Vondelmolen

Peperkkoektoast met gekonfijt witloof

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 1 klontje hoeveboter
  • 3 el frambozenazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el fijne suiker
  • 1 takje citroentijm
  • 1 el roze besjes
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 1

    Snijd het witloof in stukjes.

  • 2

    Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin.

  • 3

    Blus met de frambozenazijn.

    Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen.

  • 4

    Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.

  • 5

    Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort.

  • 6

    Beleg met het gekonfijte witlof.

  • 7

    Garneer met de rode besjes.