Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 100g fijne kristalsuiker
- halve verse ananas, geschild en in schijven gesneden
- 500g mascarpone
- half pak Vondelmolen peperkoek met fruit
- 5 cl Elixir d’Anvers
- 1 busseltje verse munt
- Rode bessen (voor de afwerking)
- 1
Klop de eiwitten luchtig met behulp van een keukenrobot of mixer.
- 2
Warm ondertussen de suiker zachtjes op in een pannetje. De suiker mag niet smelten of kleuren, alleen warm worden!
- 3
Als het eiwit wit en schuimig is voeg je de warme suiker lepel voor lepel toe, zonder het kloppen te onderbreken.
- 4
Leg boterpapier in een bakplaat en verdeel de meringue gelijkmatig op een dikte van max. 0,5cm.
- 5
Bak af in een voorverwarmde oven op 90°C, gedurende anderhalf uur.
- 6
Snij een beetje munt fijn en meng met de Elixir d’Anvers. Leg de ananas hier in en laat even marineren in de koelkast.
- 7
Verdeel de helft van de mascarpone over de meringue.
- 8
Grill de ananas op een goed warme bbq. Let op, want door de marinade kan hij snel aanbranden.
- 9
Leg de ananas op de mascarpone en verdeel de rest van de mascarpone bovenop de ananas.
- 10
Snij het geheel nu voorzichtig met een scherp mes in gelijke stukken naar wens.
- 11Strijk nu de peperkoek in met de rest van de Elixir d’Anvers met behulp van een borsteltje en bak op een hete bbq. Geregeld omdraaien om kleven tegen te gaan.
- 12Leg op een bord een stukje van de meringue en werk af met de peperkoek, een takje munt en een trosje rode bessen.