Meringue met gegrilde ananas en peperkoek - Vondelmolen

Meringue met gegrilde ananas en peperkoek

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100g fijne kristalsuiker
  • halve verse ananas, geschild en in schijven gesneden
  • 500g mascarpone
  • half pak Vondelmolen peperkoek met fruit
  • 5 cl Elixir d’Anvers
  • 1 busseltje verse munt
  • Rode bessen (voor de afwerking)
  • 1

    Klop de eiwitten luchtig met behulp van een keukenrobot of mixer.

  • 2

    Warm ondertussen de suiker zachtjes op in een pannetje. De suiker mag niet smelten of kleuren, alleen warm worden!

  • 3

    Als het eiwit wit en schuimig is voeg je de warme suiker lepel voor lepel toe, zonder het kloppen te onderbreken.

  • 4

    Leg boterpapier in een bakplaat en verdeel de meringue gelijkmatig op een dikte van max. 0,5cm.

  • 5

    Bak af in een voorverwarmde oven op 90°C, gedurende anderhalf uur.

  • 6

    Snij een beetje munt fijn en meng met de Elixir d’Anvers. Leg de ananas hier in en laat even marineren in de koelkast.

  • 7

    Verdeel de helft van de mascarpone over de meringue.

  • 8

    Grill de ananas op een goed warme bbq. Let op, want door de marinade kan hij snel aanbranden.

  • 9

    Leg de ananas op de mascarpone en verdeel de rest van de mascarpone bovenop de ananas.

  • 10

    Snij het geheel nu voorzichtig met een scherp mes in gelijke stukken naar wens.

  • 11
    Strijk nu de peperkoek in met de rest van de Elixir d’Anvers met behulp van een borsteltje en bak op een hete bbq. Geregeld omdraaien om kleven tegen te gaan.
  • 12
    Leg op een bord een stukje van de meringue en werk af met de peperkoek, een takje munt en een trosje rode bessen.