Mascarpone mousse à l'orange met peperkoek - Vondelmolen

Mascarpone mousse à l’orange met peperkoek

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 150ml volle room
  • 250gr mascarpone
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 1 sinaasappel (à vif gesneden: geschild en de partjes tussen de vliesjes uitgesneden)
  • het overige sap van de sinaasappel
  • rosé wijn
  • 1

    Klop 2 eiwitten met 15 g suiker stijf en klop ook de room op met wat suiker.

  • 2

    Voeg de rest van de suiker bij de 3 dooiers en klop op tot een bleke, luchtige massa. Voeg de mascarpone toe en meng tot een smeuïg beslag.

  • 3

    Spatel eerst de room en daarna het eiwit voorzichtig onder de mascarpone.

  • 4

    Snij de schil en het wit van de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op en meng het met de rosé.

  • 5

    Verkruimel de peperkoek in het mengsel van sinaasappelsap en rosé.

  • 6

    Doe in een hoog glas eerst een bodempje van het peperkoekmengsel en schep er vervolgens de mascarponemousse bovenop. Laat even opstijven in de koelkast.

  • 7

    Werk af met de sinaasappelpartjes.