Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 3 eidooiers
- 50 gr suiker
- 150ml volle room
- 250gr mascarpone
- 8 sneetjes peperkoek
- 1 sinaasappel (à vif gesneden: geschild en de partjes tussen de vliesjes uitgesneden)
- het overige sap van de sinaasappel
- rosé wijn
- 1
Klop 2 eiwitten met 15 g suiker stijf en klop ook de room op met wat suiker.
- 2
Voeg de rest van de suiker bij de 3 dooiers en klop op tot een bleke, luchtige massa. Voeg de mascarpone toe en meng tot een smeuïg beslag.
- 3
Spatel eerst de room en daarna het eiwit voorzichtig onder de mascarpone.
- 4
Snij de schil en het wit van de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op en meng het met de rosé.
- 5
Verkruimel de peperkoek in het mengsel van sinaasappelsap en rosé.
- 6
Doe in een hoog glas eerst een bodempje van het peperkoekmengsel en schep er vervolgens de mascarponemousse bovenop. Laat even opstijven in de koelkast.
- 7
Werk af met de sinaasappelpartjes.