Ingrediënten
- 300 g havervlokken
- 75 g geraspte kokos
- 75 g walnoten (of andere noten, of een mengsel)
- 75 g bruine suiker
- 75 ml ahornstroop
- 2 el kokosolie
- 3 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden (2 voor de granola, 1 voor de afwerking)
- 40 g gekonfijte gember, in stukjes
- 10 g rozijnen
- 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2
Meng havervlokken, kokos en noten door elkaar.
- 3
Meng de bruine suiker, ahornstroop, kokosolie en de stukjes peperkoek in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
- 4
Voeg het suikermengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Meng er ook de stukjes gekonfijte gember doorheen.
- 5
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel het mengsel tussendoor even door elkaar. Laat afkoelen en meng er dan de rozijnen en de blokjes peperkoek door.