Glaasje met zwarte pens, appel, peperkoek en Roquefort - Vondelmolen

Glaasje met zwarte pens, appel, peperkoek en Roquefort

  • 12 glaasjes

Ingrediënten

  • 3 sneden Vondelmolen peperkoek
  • 240g Société Roquefort
  • 3 Jonagold appelen
  • 3 zwarte pensen
  • 3 nootjes boter
  • 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • verse kervel
  • 1

    Snij de peperkoek in kleine blokjes en bak ze kort, zonder vetstof, op een zacht vuurtje.

  • 2

    Schil de appelen en snij ze in blokjes.

  • 3

    Smelt de boter in een antiaanbakpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur.

  • 4

    Bestrooi ze met de suiker en laat ze snel karamelliseren.

  • 5

    Snij ondertussen de zwarte pens in schijfjes en laat ze bakken in een antiaanbakpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.

  • 6

    Verdeel de Roquefort in kleine stukjes.

  • 7

    Verdeel de gebakken appelblokjes over de 12 glaasjes, leg er de stukjes pens bovenop, vervolgens de Roquefort en de blokjes peperkoek.

  • 8

    Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.