Ingrediënten
- 3 sneden Vondelmolen peperkoek
- 240g Société Roquefort
- 3 Jonagold appelen
- 3 zwarte pensen
- 3 nootjes boter
- 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- verse kervel
- 1
Snij de peperkoek in kleine blokjes en bak ze kort, zonder vetstof, op een zacht vuurtje.
- 2
Schil de appelen en snij ze in blokjes.
- 3
Smelt de boter in een antiaanbakpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur.
- 4
Bestrooi ze met de suiker en laat ze snel karamelliseren.
- 5
Snij ondertussen de zwarte pens in schijfjes en laat ze bakken in een antiaanbakpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.
- 6
Verdeel de Roquefort in kleine stukjes.
- 7
Verdeel de gebakken appelblokjes over de 12 glaasjes, leg er de stukjes pens bovenop, vervolgens de Roquefort en de blokjes peperkoek.
- 8
Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.