Ingrediënten
- 4 kwartels
- 4 frietaardappelen
- boter
- peper en zeezout
- voor de vulling:
4 sneetjes peperkoek met honing
1 ei
enkele verse dragonblaadjes
30 g rozijnen
200 g kippengehakt - voor de saus:
2 grote sjalotten
8 sneetjes rauwe ham
4 grote champignons
2 takjes tijm
4 dl witte wijn
2 dl water
peper en zout
- 1
Maak eerst de vulling: snijd de peperkoek in blokjes en meng samen met het ei, de dragonblaadjes en de rozijnen door het kippengehakt. Vul de kwartels op met de farce.
- 2
Snijd de sjalotten in fijne plakjes, de rauwe ham in
dikke slierten en de champignons in repen. - 3
Kleur de kwartels aan in de boter, doe er de sjalotten,
de reepjes rauwe ham en de champignons bij en laat even stoven. Bevochtig met het water en de witte wijn. Zet een deksel op de kookpot en laat 50 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. - 4
Was en schil de aardappelen. Snijd ze in wafelvorm met de hulp van een mandoline. Frituur ze krokant op 180 °C. Laat uitlekken en bestrooi met peper en zeezout.
- 5
Presenteer de saus met daarop een gevulde kwartel. Werk af met de wafelchips.