Ingrediënten
- 1 butternut
- 3 rode uien
- 4 el olijfolie (+ wat extra voor de ui)
- pijnboompitten
- 3 sneetjes peperkoek
- handvol gehakte peterselie
- peper en zout
- 1
Verwarm de oven voor op 100 °C.
- 2
Droog de peperkoek gedurende een uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel de peperkoek.
- 3
Snijd de butternut in blokjes en de rode ui in partjes.
Stoof de ui in wat olijf olie tot hij glazig begint te worden.
Blancheer kort de butternut.
- 4
Meng de blokjes en de partjes met de olie en kruid met peper en zout.
- 5
Breng de oven op 180 °C en plaats de schotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- 6
Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- 7
Meng de peperkoek met de gehakte peterselie en strooi over de geroosterde butternut en rode ui.
- 8
Serveer met de pijnboompitten.