Ingrediënten
- 300g wijtingfilet (of andere stevige witte vis)
- 50g bloem
- peper en zout
- 50g paneermeel
- 1 ei
- 2 sneetjes peperkoek, gedroogd en fijngemalen
- 1/2 knolselder
- 4 aardappelen
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1
Snijd de wijtingfilet in stukken van ongeveer 2cm op 6cm.
- 2
Meng in een diep bord de bloem met peper en zout.
- 3
Klop het ei los in een tweede diep bord.
- 4
Meng het paneermeel met de fijngemalen peperkoek in een derde diep bord.
- 5
Dep de stukken vis droog met keukenpapier, rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
- 6
Verwarm frituurolie in een diepe pan of pot en bak de fishsticks voorzichtig tot ze goudbruin kleuren.
- 7
Laat even uitlekken op keukenpapier.
- 8
Kook ondertussen de knolselder zacht en zet de aardappelen op het vuur.
Voeg de aardappelen en de knolselder samen wanneer ze gaar zijn.
Pureer het geheel en kruid af met nootmuskaat.
- 9
Serveer de fishsticks met een tartaarsaus en de knolselderpuree.