Eendenborst met peperkoeklak - Vondelmolen

Eendenborst met peperkoeklak

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 100 ml sojasaus
  • 1 el sap van sinaasappel
  • 1 el honing
  • 1 el mirin
  • 3 sneetjes peperkoek, gedroogd en gemixt
  • 200 g rijst naar keuze
  • 110 g mini groene asperges
  • 1 minipaksoi
  • 1 teentje look
  • 4 el oestersaus
  • 2 cm gember, geraspt
  • koriander om af te werken
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1

    Kerf de velkant van de eendenborstfilet verschillende keren in met een scherp mes.

  • 2

    Meng de ingrediënten voor de saus – de sojasaus, het sap van de sinaasappel, de honing en de mirin – en laat 5 minuten inkoken op een matig vuur.

  • 3

    Voeg de fijngemalen peperkoek toe en kruid met peper.

  • 4

    Smeer de eendenborst hiermee in en laat enkele uren rusten.

  • 5

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • 6

    Bak de eendenborst 2 minuten op de velkant in de pan, draai daarna om en bak deze kant ook 2 minuten. Zorg ervoor dat beide kanten een goed korstje krijgen. Leg de filet in een ovenschaal en bak 9 minuten. Laat het vlees daarna 9 minuten rusten.

  • 7

    Kook de rijst gaar.

  • 8

    Blancheer de groene asperges gedurende 2 minuten in kokend water en dep ze droog.

  • 9

    Verhit een grilpan, gril de asperges en strooi er fleur de sel over.

  • 10

    Snijd de paksoi in reepjes. Verhit wat olie in een (wok)pan, bak de look en de gember kort aan, voeg er de reepjes paksoi en de oestersaus bij. Laat even doorbakken. Kruid met zwarte peper.

  • 11

    Snijd de eendenborstfilet in plakken, serveer met de rijst, de groene asperges en de paksoi.
    Werk af met koriander.