Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1 klontje boter
- 40 cl room
- 2 x 30 g bloemsuiker
- 6 eierdooiers
- 4 sneetjes peperkoek
- 4 tl bruine suiker
- 1
Verwarm de oven voor op 100 °C.
- 2
Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.
- 3
Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes.
Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen. - 4
Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
- 5
Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen gedurende 20 minuten.
- 6
Strooi er de bruine suiker over, laat 1 minuut kleuren onder de grill en dien meteen op.