Carpaccio van rosbief, Waldorf-stijl - Vondelmolen

Carpaccio van rosbief, Waldorf-stijl

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 selderstengels van witte voetselder
  • 4 el mayonaise
  • 1⁄4 bussel bieslook
  • 6 plakjes peperkoek
  • klontje boter
  • peper
  • zout
  • 12 sneetjes gebakken rosbief
  • 1 appel (bv. Jonagold)
  • 30 g walnoten
  • scheutje balsamico
  • scheutje fijne olijfolie
  • 1

    Schil de selder en snij de groente fijn.

  • 2

    Doe de selder in een ruime mengkom, voeg wat mayonaise toe en roer.

  • 3

    Snipper ook een redelijke portie bieslook fijn en meng de groene kruiden door de salade.

  • 4

    Kruid de salade met peper en zout naar smaak en zet ze dan koel.

  • 5

    Snij de plakjes peperkoek in kleine dobbelstenen.

  • 6

    Smelt een flinke klont boter in een braadpan op een matig vuur. Bak daarin de blokjes peperkoek knapperig.

  • 7

    Leg een vel keukenpapier op een bord en giet de croutons van peperkoek erop om uit te lekken.

  • 8

    Schik de plakjes rosbief op de grote vlakke schaal in carpaccio-stijl.

  • 9

    Strooi over elk sneetje vlees een beetje grof zeezout en peper van de molen. Witte peper is in dit geval ook zeer aan te raden. Sprenkel er ook wat fijne olijfolie over.

  • 10

    Verdeel hoopjes van de seldersalade kriskras verspreid over het vlees. Serveer de rest van de knolseldersalade apart.

  • 11

    Snij de walnoten grof en strooi beide over de schotel.

  • 12

    Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel de stukken appel in gelijke partjes en schik ze op de carpaccio van rosbief.

  • 13

    Strooi lauwe croutons van peperkoek over de bereiding.

  • 14
    Druppel er tenslotte wat balsamico overheen en een likje fijne olijfolie.